vr-provalila-priyednannya-ukrayini-do-yevropeyskoyi-ugodi-pro-sport

ВР провалила приєднання України до європейської угоди про спорт

 • 6769 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Верховна Рада України не змогла ухвалити законопроект №0205, яким передбачалось долучити Україну до Розширеної часткової угоди про спорт (EPAS), що є новою платформою для міжнародного співробітництва у сфері фізичної культури в рамках Ради Європи. "За" відповідне рішення проголосували 190 народних депутатів з 226 необхідних, передає кореспондент УНН.

Після кількох невдалих спроб повернутись до розгляду документу голова Верховної ради Андрій Парубій оголосив, що законопроект є відхиленим.

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, приєднання до EPAS дозволить Україні "обмінюватися досвідом роботи європейських країн з різних питань сфери фізичної культури і спорту, брати участь у діючих програмах і проектах EPAS, зокрема, спрямованих на боротьбу з корупцією у спорті, маніпулюванням спортивними змаганнями, насильством під час спортивних заходів, іншими негативними явищами у спорті".

Наразі до EPAS приєдналися 38 країн-членів Ради Європи.

Як повідомляв УНН, Ватикан створив збірну з легкої атлетики, яка представлятиме місто-державу на міжнародних змаганнях, у тому числі й на Олімпійських іграх.

Українські Національні Новини

Політика