vr-tsogo-tizhnya-rozglyane-zakonoproekt-pro-zapusk-vodnogo-transportu

Рада цього тижня розгляне законопроект про "запуск" водного транспорту

 • 12452 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Верховна Рада України цього тижня розгляне законопроекти про внутрішній водний транспорт та цифрові трансформації. Про це заявив на погоджувальній Раді голова ВРУ Дмитро Разумков, передає кореспондент УНН.

"Цей тиждень у нас достатньо напружений буде: багато законопроектів буде виноситися на розгляд ВРУ. Це і законопроект про цифрові трансформації, про внутрішній водний транспорт...", - сказав Разумков.

Також він додав, що цього тижня в Україні будуть відзначати День вчителя і "повагу до вчителів треба відобразити у держбюджеті на 2021 рік".

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський виступає за ухвалення закону про внутрішній водний транспорт, що дасть змогу розвинути дешевий вид вантажних перевезень і збереже українські автодороги.

Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявляв, що ухвалення цього законопроекту дозволить за кілька років збільшити вантажопотік по річці Дніпро до 35 млн тонн щорічно, розвантаживши при цьому дороги. Також, за його словами, він забезпечить фінансування безпечної річкової інфраструктури і буде стимулювати розвиток суднобудування.

Українські Національні Новини

Політика