vr-ukhvalila-za-osnovu-zakonoproekt-schodo-molodizhnoyi-politiki

ВР ухвалила за основу законопроект щодо молодіжної політики

 • 12132 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3718 про основні засади молодіжної політики. Відповідне рішення підтримали 265 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Законопроект має на меті удосконалення системи функціонування вітчизняної молодіжної політики, методів та інструментів її реалізації, зміцнення інституційної спроможності молодіжних та дитячих громадських об’єднань, закріплення європейських підходів до молодіжної політики.

Відтак, законопроект спрямований на роботу із такими групами молоді:

- школярі від 14 до 17 років;
- молоді люди, які отримали освіту в закладах освіти I – IV рівнів акредитації від 18 до 24 років;
- молодь, що працює, віком від 25 до 29 років.

Зазначається, що дія закону поширюватиметься також і на дітей віком від 6 років, оскільки передбачає підтримку дитячих громадських організацій та роботу із дітьми, як потенційними учасниками програм різного спрямування.

Законопроектом запропоновано створити розгалужену мережу молодіжних центрів, зокрема, центр всеукраїнського рівня. Також запроваджується поняття молодіжних просторів, що можуть створюватись на базі закладів освіти, культури, охорони здоров'я, фізичної культури та спорту, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності та підпорядкування та використовуватись з метою здійснення молодіжної роботи, зокрема організації змістовного дозвілля дітей та молоді.

Нагадаємо, директора Київського молодіжного центру судитимуть з розтрату 2,4 млн грн, які виділили на соціальні проекти для дітей та молоді.

Українські Національні Новини

Політика