vr-ukhvalila-za-osnovu-zakonoproekt-schodo-zavershennya-anbandlingu-naftogazu

ВР ухвалила за основу законопроект щодо завершення анбандлінгу Нафтогазу

 • 11952 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Парламентарі під час пленарного засідання сьогодні ухвалили за основу проект закону №2239-1 (альтернативний до №2239) про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу. Відповідне рішення підтримали 286 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Законопроект №2239-1 про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу передбачає забезпечення виконання зобов'язань України щодо відокремлення діяльності з транспортування природного газу, електричної енергії та забезпечення діяльності оператора газотранспортної системи, оператора системи передачі за Протоколом про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, та з урахуванням відповідних положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Суттю ухвалення акту, як вказали його ініціатори, є внесення змін до законодавства для відокремлення та незалежності оператора ГТС за моделлю ISO, а також для реалізації вимог щодо відокремлення та незалежності оператора системи передачі електроенергії та Третього Енергетичного Пакету ЄС.

Нагадаємо, вчора, 17 жовтня, комітет Верховної Ради з енергетики та ЖКП підтримав проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу" №2239-1, прийняття якого необхідне для вчасного завершення анбандлінгу Нафтогазу та виділення незалежного оператора ГТС.

Як відзначав голова Нафтогазу Андрій Коболєв, після ухвалення законопроекту №2239-1 ГТС України буде збережена в державній власності, а НКРЕКП отримає розширені повноваження для моніторингу та контролю незалежного оператора ГТС.

Українські Національні Новини

Політика