vr-ukhvalila-zakon-pro-bezperebiyne-postachannya-silgospproduktsiyi-pid-chas-voyennogo-stanu

ВР ухвалила закон про безперебійне постачання сільгосппродукції під час воєнного стану

 • 219107 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Верховна Рада ухвалила законопроект про безперебійне виробництво та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану. Про це повідомила у Telegram глава партії "Слуга народу" Олена Шуляк, передає УНН.

Цитата

"Рада прийняла законопроект 7264 про безперебійне виробництво та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану", - написала Шуляк.

Деталі

За її словами, проект закону передбачає:

· спрощення фітосанітарних вимог при експорті, імпорті та переміщенні продукції рослинного походження територією України, зокрема тепер буде можливість оформлення фітосанітарного сертифіката в електронній формі;

· під час воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування: розширення переліку суб’єктів, які можуть відбирати зразки та проводити фітосанітарну експертизу, зокрема, запровадження спрощеного порядку уповноваження приватних лабораторій та можливість відбору зразків фахівцями таких лабораторій

· можливість для українських виробників органічної продукції, які здійснювали виробництво за стандартами Європейського Союзу, перейти на українські стандарти виробництва без додаткового перехідного періоду (якщо це відбувається у рамках одного органу сертифікації), а також можливість одержання державної підтримки.

Доповнення

В управлінні ООН з координації гуманітарних питань повідомили, що в Україні через війну понад 30% сільськогосподарських полів не використовуватимуть для посіву зернових.

Додамо

Українські аграрії зіткнулися зі скороченням посівних площ та браком добрив. Але експерт прогнозує великий врожай окремих культур.

Українські Національні Новини

Економіка