vr-ukhvalila-zmini-schodo-prisvoyennya-spetszvan-u-politsiyi

ВР ухвалила зміни щодо присвоєння спецзвань у поліції

 • 27542 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому проект закону № 4203 про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію" щодо відрядження поліцейських та присвоєння спеціальних звань відрядженим правоохоронцям. Відповідне рішення підтримав 331 народний депутат України, передає кореспондент УНН.

Деталі

Проектом акта пропонується внести зміни до низки статей Закону України “Про Національну поліцію”.

Відповідно до пояснювальної записки, законопроектом передбачається усунути термінологічну неточність у тексті закону, замінивши слова “вищий навчальний заклад” і “навчальний заклад” словами “заклад вищої освіти”.

Так, запропоновано уточнення до процедури присвоєння спеціальних звань поліцейським, які є відрядженими до закладу вищої освіти зі специфічними умовами навчання, який здійснює підготовку поліцейських.

Окрім того, у законопроекті запропоновано норми щодо затвердження Кабінетом міністрів переліку посад, які можуть бути заміщені поліцейськими, та граничних спеціальних звань за цими посадами в державних органах, підприємствах, установах, організаціях.

При цьому, затвердження переліку посад, які можуть бути заміщені поліцейськими та граничних спеціальних звань за цими посадами у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, пропонується делегувати Міністерству внутрішніх справ.

Що було раніше

Варто зазначити, що раніше сьогодні Верховна Рада схвалила за основу законопроект щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби.

Протягом 4 місяців з дня набрання чинності законопроекту пропонується оголосити конкурси на посади категорії "А", і протягом 9 місяців – "Б" та "В".

Українські Національні Новини

Політика