vr-vidpravila-na-doopratsyuvannya-zakonoproekt-schodo-vidpovidalnosti-za-tsinoutvorennya-pri-budivnitstvi-dorig

ВР відправила на доопрацювання законопроект щодо відповідальності за ціноутворення при будівництві доріг

 • 11436 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Верховна Рада України відправила на доопрацювання законопроект №2234 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення відповідальності за формування системи ціноутворення у будівництві автомобільних доріг загального користування. Відповідне рішення підтримали 305 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Законопроектом передбачається, що центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику в сфері дорожнього господарства, надається право затверджувати методики та нормативи визначення вартості будівництва автомобільних доріг загального користування з урахуванням галузевої специфіки, в яких буде передбачено:

▪️ скасування нормативного регулювання окремих складових вартості дорожніх робіт на стадії складання договірної ціни та проведення взаєморозрахунків;
▪️ перехід при бюджетному фінансуванні до твердої договірної ціни з можливістю відшкодування ризиків;
▪️ застосування ресурсного методу лише на етапі складання інвесторської кошторисної документації;
▪️ спрощення форм документації.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №3509 про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", яким передбачається забезпечення можливості спрямування коштів фонду боротьби з COVID-19 та її наслідками на покращення транспортного сполучення, будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення.

Українські Національні Новини

Політика