vr-zminila-pidkhid-do-viznachennya-byudzhetiv-na-mistsyakh-cherez-adminreformu

ВР змінила підхід до визначення бюджетів на місцях через адмінреформу

 • 15159 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Верховна Рада України у четвер ухвалила в другому читанні та в цілому проект закону №3614 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи. Відповідне рішення підтримали 287 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Законопроект має на меті:

  • розмежування доходів і видатків між бюджетами районів та територіальних громад;
  • встановлення складу доходів та видатків бюджетів територіальних громад, які будуть сформовані за рішенням Кабінету міністрів України, в обсягах, які були закріплені за бюджетами міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад;
  • встановлення рівних умов для сільських, селищних, міських територіальних громад у бюджетному забезпеченні.

Пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу, якими уніфікувати визначення терміну “бюджети місцевого самоврядування”, визначити склади доходів та видатків окремо для бюджетів місцевого самоврядування (бюджетів територіальних громад сіл, селищ, міст та їх об’єднань) та районних бюджетів.

Нагадаємо, раніше Рада ухвалила за основу проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи.

Українські Національні Новини

Політика