vr-zmozhe-progolosuvati-za-noviy-sklad-tsvk-ne-ranishe-lyutogo-o-ayvazovska

ВР зможе проголосувати за новий склад ЦВК не раніше лютого – О.Айвазовська

 • 9760 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Верховна Рада України не раніше лютого 2017 року розгляне питання про призначення нового складу Центральної виборчої комісії. Про це сказала в ефірі "112 Україна" координатор громадської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, передає УНН.

"Я боюся, що не раніше лютого (ВР розгляне питання про призначення нового складу ЦВК – ред.). Тому що сьогодні йде бюджетний процес, який відволікає Верховну Раду від будь-яких інших рішень. І зрозуміло, що закон щодо Державного бюджету на 2017 рік є вкрай важливим законом. Але тим не менше закриється ця пленарна сесія фактично наприкінці грудня, а наступна буде відкрита 2 лютого. Тобто, у нас немає перспектив раніше, ніж у лютому повернутися до цього питання (призначення ВР нового складу ЦВК – ред.), якщо ця сесія не буде не закрита", - зазначила вона.

О.Айвазовська сподівається, що парламент затвердить новий склад ЦВК у лютому 2017 року.

Як повідомляв УНН, координатор виборчих програм ГМ “Опора” Ольга Айвазовська заявила, що процедура перезавантаження ЦВК вимагає поіменного голосування за кандидатури.

За її словами, ЦВК, яка вже два роки перейняла зайві повноваження, повинна бути перезавантажена, незважаючи на те, що сьогодні досить важко знайти політичний компроміс.

Негативна частина в тому, що все-таки не всі фракції групи отримали своє представництво для того, щоб усунути будь-які можливості змови або ефективного адміністративного тиску на цей орган.

Українські Національні Новини

Політика