vrp-peredadut-chastinu-povnovazhen-vkks-schodo-konkursu-na-suddiv-rada-pidtrimala-zakonoproekt

ВРП передадуть частину повноважень ВККС щодо конкурсу на суддів: Рада підтримала законопроект

 • 18293 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Парламентарі ухвалили за основу законопроект про внесення змін до законодавства щодо завершення конкурсних процедур на зайняття посад суддів місцевих судів, який передбачає, що Вища рада правосуддя зможе завершити процедуру без участі ВККСУ. Відповідне рішення підтримав 251 народний депутат на пленарному засіданні ВР у вівторок, 2 лютого, передає кореспондент УНН.

"Ціллю і завданням законопроекту є забезпечення законодавчого врегулювання тимчасової передачі повноважень ВККС до ВРП, стосовно проведення та завершення спеціальної перевірки, оголошення, проведення та визначення результатів конкурсів для кандидатів", - йдеться у пояснювальній записці.

Деталі

Ініціатори законопроекту вказують, що тимчасовою передачею повноважень ВККСУ до ВРП пропонується частково вирішити проблему "кадрового голоду" в судовій системі, через розблокування і завершення триваючих конкурсних процедур, оголошених попереднім складом ВККСУ, де наразі новий не сформований, а також через конкурси для кандидатів, які незважаючи на проходження всіх стадій добору, з незалежних від них причин, не були призначені суддями. Законопроект стосується тих кандидатів, конкурсна процедура щодо яких не була завершена.

Доповнення

Верховна Рада 16 жовтня 2019 року ухвалила законопроект, яким запроваджується так звана судова реформа президента Володимира Зеленського. Він набув чинності восени 2019 року. Документ, зокрема, передбачав розпуск складу ВККСУ і скорочення кількості її членів з 16 до 12. Відтоді відбір нових суддів призупинено.

Українські Національні Новини

Політика