vrp-rekomenduvala-prezidentu-priznachiti-sche-odnogo-suddyu-do-verkhovnogo-sudu

ВРП рекомендувала Президенту призначити ще одного суддю до Верховного Суду

 • 8396 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Вища рада правосуддя внесе Президентові України Петру Порошенку подання про призначення на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Вікторію Мацедонську, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби ВРП.

"Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про призначення Мацедонської Вікторії Едуардівни на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ВРП, кандидатура В.Мацедонської відповідає вимогам статті 127 Конституції України та статті 69 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", а також одній із вимог, визначених частиною першою статті 38 Закону України "Про судоустрій і статус суддів". За результатами кваліфікаційного оцінювання В.Мацедонська підтвердила здатність здійснювати правосуддя у Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду.

Крім того, член Вищої ради правосуддя Ігор Артеменко, доповідача з цього питання, зазначив, що "порушень визначеного законом порядку надання Вищою кваліфікаційною комісією суддів України рекомендації для призначення Мацедонської В.Е. не виявлено та не встановлено обґрунтованого сумніву щодо відповідності кандидата критерію доброчесності чи професійної етики або інших обставин, які можуть негативно вплинути на суспільну довіру до судової влади у зв’язку з призначенням її на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду".

Як повідомляв УНН, Верховний Суд залишив у силі постанову Київського апеляційного господарського суду, відповідно до якої у державну власність повернуто будівлю Гостинного двору на Контрактовій площі у Києві.

Українські Національні Новини

Суспільство