vrp-rekomenduvala-priznachiti-suddyu-avtomaydanu-kitsyuka-suddeyu-pecherskogo-sudu

ВРП рекомендувала призначити “суддю Автомайдану” Кицюка суддею Печерського суду

 • 12425 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Вища рада правосуддя рекомендувала призначити “суддю Автомайдану” Віктора Кицюка суддею Печерського районного суду міста Києва. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ВРП.

"3 грудня 2020 року Вища рада правосуддя прийняла рішення внести Президентові України подання про призначення на посади до місцевих судів (9 суддів, зокрема – ред.): Кицюка Віктора Петровича – на посаду судді Печерського районного суду міста Києва", - йдеться в повідомленні.

Водночас, у Facebook адвокат потерпілих “автомайданівців” Роман Маселко зауважив, що “Вища рада правосуддя одноголосно вирішила призначити найодіознішого суддю Майдану Віктора Кицюка суддею Печерського суду довічно”. Адвокат нагадав, що у 2017 ВРП відмовилась його призначити. 

Додамо, суддя Шевченківського районного суду міста Києва виправдала Віктора Кицюка, якого обвинувачували у незаконному притягненні до адміністративної відповідальності активістів Автомайдану.

Нагадаємо, прокуратура міста Києва готує апеляцію на виправдувальний вирок судді Печерського райсуду Віктора Кицюка у справі щодо незаконного притягненні до адміністративної відповідальності активістів Автомайдану.

Як раніше повідомляв УНН, у червні Шевченківський районний суд Києва визнав колишню суддю Печерського райсуду Оксану Царевич невинуватою у справі щодо незаконного позбавлення водійських прав учасників “Автомайдану”. Тоді, прокуратура подала апеляцію на виправдувальний вирок колишній судді Печерського райсуду Оксані Царевич.

Також повідомлялося, що у січні 2016 року прокуратура Києва передала до суду обвинувальний акт щодо суддів Печерського районного суду столиці Оксани Царевич та Віктора Кицюка, підозрюваних у винесенні завідомо неправосудних рішень проти активістів “Автомайдану”. Вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності декількох осіб.

Так, 4 березня 2015 року Верховна Рада абсолютною більшістю голосів зняла суддівський імунітет із Сергія Вовка, Оксани Царевич, Віктора Кицюка.

Українські Національні Новини

Політика