vrp-zvernetsya-do-yu-lutsenka-schodo-vtruchannya-v-diyalnist-suddiv

ВРП звернеться до Ю.Луценка щодо втручання в діяльність суддів

 • 10237 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звернення до Генерального прокурора України стосовно втручання у діяльність суддів щодо здійснення правосуддя, повідомляє УНН з посиланням на сайт ВРП.

Відповідне звернення було ухвалено 27 червня. У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 18 членів Ради: І.Бенедисюк, В.Беляневич, А.Лесько, О.Маловацький, М.Гусак, Я.Романюк, А.Олійник, Н.Волковицька, П.Гречківський, А.Мірошниченко, А.Бойко, В.Нежура, І.Мамонтова, В.Комков, І.Артеменко, А.Овсієнко, М.Худик, В.Шапран.

Нагадаємо, раніше про тиск на суддів заявляв голова Верховного суду України Ярослав Романюк. Передував цій заяви інцидент з Нацбанком. Голова Нацбанку В.Гонтарева намагалася змусити суддів визнавати ліквідацію банків. Натомість суди визнали вже 13 банків незаконно ліквідованими, а рішення Нацбанку про їх неплатоспроможність – протиправним.

У судовому рішенні про незаконну ліквідацію банку “Михайлівський” йдеться про те, що Нацбанк виніс передчасну та необгрунтовану постанову про віднесення цього банку до категорії неплатоспроможних. Крім того, суд спростував доводи Нацбанку про те, що керівництво банку “Михайлівський” здійснювало незаконні фінансові операції.

Українські Національні Новини

Політика