vrp-zvilnila-z-posadi-suddyu-z-dnipra

ВРП звільнила з посади суддю з Дніпра

 • 12384 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Вища рада правосуддя звільнила Андрія Леонова з посади судді Бабушкінського районного суду Дніпра за вчинення істотного дисциплінарного проступку. Про це повідомляє прес-служба ВРП, передає УНН.

"Вища рада правосуддя ухвалила звільнити на підставі п.3 ч. 6 ст. 126 Конституції України Андрія Леонова з посади судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі ВРП зазначили, що Дисциплінарну справу стосовно судді Леонова було відкрито на підставі скарг голови Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Литвиненка І.Ю.

Скаржник зазначав, що суддя Леонов систематично вчиняє дії, які є порушенням присяги судді і вимог Кодексу суддівської етики, а саме: зловживає правом на самовідвід, умисно та незаконно відмовляє в доступі до правосуддя, ухиляється від виконання обов’язків слідчого судді, не з’явився на збори суддів, на яких вирішувалося питання щодо збільшення вдвічі кількості слідчих суддів, незважаючи на те, що його було повідомлено про збори; уникає автоматизованого розподілу справ, зловживаючи перебуванням у нарадчій кімнаті тривалий час.

Третьою Дисциплінарною палата встановила, що суддя, за відсутності належних правових підстав, заявляв самовідводи у справах з індексом "1-кс", які були передані йому на розгляд за результатами автоматизованого розподілу матеріалів, тобто зловживав правом на самовідвід, систематично та безпідставно порушував правила самовідводу, фактично ухиляючись у такий спосіб від виконання службових обов’язків судді, тому має бути звільнений.

Сам суддя намагався оскаржити рішення Третьої Дисциплінарної палати, проте рішення залишили без змін.

Нагадаємо, ВРП звільнила суддю Господарського суду Дніпропетровської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП