vs-vidmovitsya-perenositi-v-inshiy-sud-rozglyad-apelyatsiyi-na-zakrittya-spravi-kernesa

ВС відмовився переносити в інший суд розгляд апеляції на закриття справи Кернеса

 • 7480 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Верховний суд відмовився задовольняти клопотання адвокатів мера Харкова Геннадія Кернеса щодо перенесення розгляду скарги Генпрокуратури України на закриття справи проти нього Апеляційним судом Полтавської обл. до іншого. Про це УНН повідомили у Верховному суді.

"Суд відмовив у задоволенні клопотання захисту Кернеса", - сказали в суді.

Нагадаємо, Апеляційний суд Полтавської області призупинив розгляд скарги Генеральної прокуратури України щодо закриття кримінального провадження стосовно Кернеса у зв’язку зі зверненням захисту харківського мера до Верховного Суду для зміни підсудності у розгляді апеляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК внесло припис Кернесу

2 березня 2015 року слідчими Генеральної прокуратури України Кернесу було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.127 (катування), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.1 ст.129 (погроза вбивством) КК України та оголошено про завершення досудового розслідування.

10 серпня Київський районний суд Полтави ухвалив закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Кернеса, його охоронців “у зв’язку з відмовою сторони обвинувачення від обвинувачення”. Суддя зазначив, що суд розцінює відмову прокурорів від участі у дебатах і їх тривала відсутність на суді як відмову від обвинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко про справу Кернеса: суддя має відповісти за своє рішення

Українські Національні Новини

Кримінал та НП