vseokhoplyuyucha-oborona-uryad-pidtrimav-strategiyu-voyennoyi-bezpeki

Всеохоплююча оборона: уряд підтримав стратегію воєнної безпеки

 • 29327 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Кабінет міністрів 20 січня підтримав проект Стратегії воєнної безпеки України, що передбачає закріплення концепції всеохоплюючої оборони. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

“20 січня Кабінет міністрів підтримав проект Стратегії воєнної безпеки України. Документ покликаний замінити Воєнну доктрину і визначає цілі, пріоритети та шляхи реалізації державної політики у сферах національної безпеки і оборони в частині, що стосується забезпечення воєнної безпеки нашої держави. Стратегія воєнної безпеки передбачає закріплення концепції всеохоплюючої оборони і залучення для її реалізації не лише Збройних Сил України, а й усіх складових сектору безпеки і оборони та громадянського суспільства”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що цей масштабний документ розроблений Міністерством оборони України на основі Стратегії національної безпеки України, затвердженої нещодавно Президентом Володимиром Зеленським.

Зазначається, що новий документ також враховує ризики воєнної загрози з боку Росії та дисбаланс воєнних потенціалів України та РФ.

“За словами міністра оборони України Андрія Тарана, всеохоплююча оборона України передбачає застосування всіх форм і способів збройної боротьби з агресором. У тому числі, асиметричних та інших дій для оборони держави при дотриманні принципів і норм міжнародного права. У разі схвального рішення РНБОУ, Стратегію воєнної безпеки буде введено в дію указом Президента України”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що на основі Стратегії воєнної безпеки України розроблять Стратегічний оборонний бюлетень, програмні документи з питань оборони та розвитку сил оборони, розвитку озброєння та військової техніки, а також план оборони України і плани застосування сил оборони.

Вказано, що Міністерство оборони впродовж трьох місяців після схвалення Стратегії воєнної безпеки має подати проект нового Стратегічного оборонного бюлетеня для розгляду і затвердження керівництву держави.

Нагадаємо, Кабмін підтримав внесення змін до підготовки та проведення призову і прийняття на службу контрактників.

Українські Національні Новини

Політика