vsesvitnya-medasotsiatsiya-poperedila-pro-rizik-poyavi-shtamu-koronavirusu-yak-ebola

Всесвітня медасоціація попередила про ризик появи штаму коронавірусу "як Ебола"

 • 20899 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Голова Всесвітньої медичної асоціації (WMA) Франк Ульріх Монтгомері в інтерв'ю газеті WAZ попередив про нові варіанти коронавірусу, що можуть бути такими ж небезпечними, як вірус Ебола, пише УНН.

Цитата:

"Ми не повинні давати вірусу шанс мутувати, запобігаючи всім можливим інфікуванням. Новий південноафриканський варіант - хороший тому приклад. Ми ще нічого не знаємо про його небезпеку, але схоже, що він швидко поширюється. Мене дуже непокоїть те, що може дійти до появи такого ж заразного, як Дельта, і настільки ж небезпечного, як Ебола, варіанту", - заявив Монтгомері.

Таку думку він висловив на тлі поширення в світі нового штаму коронавірусу "Омікрон".

Доповнення

Деякі країни ухвалили рішення про закриття кордонів з країнами Африки. Так, кілька країн Євросоюзу заборонили в'їзд на свою територію туристам з країн Африки.

Слідом за ЄС про закриття кордонів повідомив Ізраїль. Вчора стало відомо, що там зафіксували перший випадок інфікування новим штамом коронавірусу B. 1.1.529 у громадянина, який повернувся з Малаві.

Окрім того, адміністрація Сполучених Штатів ухвалила рішення призупинити прийом приїжджих з восьми африканських країн через ризик поширення нового штаму коронавірусу.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B. 1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. За даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. На поточний день найбільша кількість людей, інфікованих цим варіантом коронавірусу, перебуває в ПАР. Їх налічується 77 осіб. Всі вони проживають на території південноафриканської провінції Гаутенг, де розташовані столиця країни Преторія і мегаполіс Йоганнесбург. Ще чотири випадки захворювання, викликаного B. 1.1.529, виявлені в Ботсвані, один — в Гонконзі. Тим часом місцеві фахівці вважають, що носіїв нового штаму в ПАР більше, адже він має високу активність і здатний швидше проникати в людський організм.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу