vstup-2022-uchast-u-multipredmetnomu-testi-pidtverdili-149-tis-vipusknikiv-mayzhe-10-z-za-kordonu

Вступ-2022: участь у мультипредметному тесті підтвердили 149 тис. випускників, майже 10% з-за кордону

 • 92484 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. В Україні форму для підтвердження національного мультипредметного тесту заповнили майже 149 тис. учасників з різних куточків України та з-за кордону - останніх майже 10%. Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, інформує УНН.

За його словами, до 7 червня триває етап підтвердження участі в основній сесії національного мультипредметного тесту.

Цитата

"За даними Українського центру оцінювання якості освіти, станом на 26 травня форму для підтвердження тестування заповнили майже 149 тис. учасників. На цьому етапі передбачений також вибір із запропонованого переліку населеного пункту, зручного для складання основної сесії НМТ, залежно від того, де перебуває учасник, – в Україні чи за кордоном", - йдеться в повідомленні Шкарлета.

Деталі

Національний мультипредметний тест у тимчасових екзаменаційних центрах бажають скласти 134,5 тис. осіб, які перебувають в Україні, та майже 14,5 тис. осіб, які живуть за кордоном. Визначитися з вибором міста/країни і за потреби змінити населений пункт, учасники зможуть на другому етапі, який проходитиме з 21 червня до 7 липня 2022 року.

Також Сергій Шкарлет наголосив, що у деяких регіонах України провести НМТ наразі неможливо через постійні обстріли. Це стосується таких областей: Херсонської, Луганської, Донецької, АР Крим, частині території Запорізької, Миколаївської та Харківської.

Він зазначив, що для учнів з тимчасового окупованих регіонів буде виділена спеціальна сесія тестування.

Нагадаємо 

Україні школярі поновлять навчання з 1 вересня. Проте вони зможуть піти лише до тих навчальних закладів, будівлі яких обладнано укриттям на випадок обстрілу.

Українські Національні Новини

Суспільство