vstup-do-yes-pidtrimuye-mayzhe-60-ukrayintsiv-doslidzhennya

Вступ до ЄС підтримують майже 60% українців – дослідження

 • 9442 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. На сьогодні 58,3% українців проголосували би за вступ до Євросоюзу на референдумі. Відповідні дані досліджень були опубліковані Центром соціальних і маркетингових досліджень Socis, передає УНН.

На запитання, якби найближчим часом відбувся референдум щодо вступу України до ЄС, як би ви проголосували, 58,3% українців відповіли "за", 21,5% віддали б свій голос проти, а 8,1% не брали б участь у референдумі.

Водночас 45,5% респондентів підтримали б ідею вступу України в НАТО, проти проголосували б 29,4%, а 8,5% не голосували б.

Традиційно найвища підтримка ідеї вступу до ЄС спостерігається на заході країни (80%), найнижча – на сході й Донбасі (34,3%). За НАТО – 16,1% і 67,6% відповідно.

Зазначається, що дослідження було проведено 8-18 грудня 2018 року методом стандартизованого інтерв’ю face-to-face за місцем постійного проживання респондентів. Опитування проводилося за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України в цілому, за такими ознаками як: стать, вік (від 18 років), поділ на регіони та тип поселення (місто/село). Загалом було опитано 2 тисячі респондентів.

Як повідомляв УНН, за 9 місяців 2018 року Україна виконала лише половину завдань Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Нагадаємо, за даними соцдослідження, 46% опитаних українців вважають вступ до НАТО найкращим варіантом гарантування безпеки для України.

Українські Національні Новини

Політика