vstup-shvetsiyi-do-nato-pidtrimuyut-dedali-bilshe-shvediv-na-tli-viyni-rf-proti-ukrayini

Вступ Швеції до НАТО підтримують дедалі більше шведів на тлі війни рф проти України

 • 74091 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Як показало опитування, оприлюднене в середу, дедалі більше шведів виступають за вступ Швеції до НАТО, на тлі того, як політики як у Швеції, так і у Фінляндії зважують, чи має вторгнення росії в Україну покласти край десятиліттям військового нейтралітету, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Опитування, проведене Demoskop на замовлення газети Aftonbladet, показало, що 57% шведів тепер виступають за членство країни в НАТО порівняно з 51% у березні. Противників вступу поменшало з 24% до 21%, а тих, хто не визначився, - з 25% до 22%.

Березневе опитування вперше показало, що більшість шведів виступають за вступ до НАТО.

Доповнення

Швеція не воювала з часів Наполеона і будувала свою безпекову політику на "неучасті у військових союзах".

Але, як і у Фінляндії, вторгнення рф в Україну, змусило радикально переосмислити ситуацію. Наразі вважається, що обидві країни з високою ймовірністю приєднаються до альянсу із 30 країн.

Уряд Швеції планує переглянути безпекову політику зі звітом, який має бути представлений до кінця травня, а правлячі соціал-демократи ведуть внутрішні дебати про те, чи слід відмовитись від своїх давніх заперечень проти НАТО.

Опитування Demoskop, що складається з 1177 інтерв'ю, проведених з 14 по 19 квітня, також показало зростання підтримки вступу серед виборців соціал-демократів, причому прихильників вступу в альянс значно більше, ніж противників.

Українські Національні Новини

Новини Світу