vstupna-kampaniya-do-ukrayinskikh-vishiv-rozpochnetsya-z-1-serpnya

Вступна кампанія до українських вишів розпочнеться з 1 серпня

 • 12738 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Вступна кампанія до українських закладів вищої освіти розпочнеться 1 серпня, адже основна сесія ЗНО проходитиме з 25 червня до 17 липня. Про це під час брифінгу повідомила т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні комісія ТЕБ та НС дозволила проводити ЗНО 25 червня-17 липня. Це означає, що вступна кампанія до закладів вищої освіти розпочнеться 1 серпня. Вступники з ТОТ вже з 5 червня можуть звертатись до освітніх центрів "Крим-Україна" та "Донбас-Україна" для вступу за спрощеною процедурою без ЗНО", - повідомила Мандзій.

Нагадаємо, що Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила провести зовнішнє незалежне оцінювання з 25 червня до 17 липня.

Раніше УНН писав, що діти з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також АР Крим можуть не складати ЗНО для вступу у виші після прийняття відповідного законопроекту Радою, а їхні імена шифруватимуться при вступі - задля безпеки.

Також МОН уніфікував механізм вступу для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

Українські Національні Новини

Суспільство