vtb-vistaviv-na-prodazh-sviy-yevropeyskiy-pidrozdil-bloomberg

ВТБ виставив на продаж свій європейський підрозділ - Bloomberg

 • 74018 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Російський банк ВТБ виставив на продаж свій європейський підрозділ, який був відрізаний від материнської компанії після запровадження санкцій проти росії у зв’язку з її нападом на Україну. Про це інформує УНН, посилаючись на Bloomberg.

Деталі

За словами проінформованих джерел, німецькі регулятори підтримують план ВТБ, намагаючись уникнути безладного розвалу франкфуртського VTB Bank Europe SE. Хоча продаж — не єдиний варіант, проте за нього можна домовитися в найкоротші терміни, додали вони.

ВТБ і німецькі регулятори намагаються структурувати угоду таким чином, щоб покупець не порушив санкції проти росії. Один із варіантів, що обговорюється, — це обмін російськими та європейськими активами з материнською компанією, хоча через санкції щодо ВТБ це може викликати складнощі.

Раніше цього місяця, пише Bloomberg, німецька влада змушувала VTB Bank Europe SE продати окремі активи, щоб забезпечити достатню кількість ліквідних коштів для зняття депозитів.

Нагадаємо

Рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинги 32 російських банків і помістило їх на перегляд. Рішення пов’язане з санкціями проти рф через напад на Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу