vtorgnennya-rf-v-ukrayinu-vzhe-mayzhe-300-tisyach-lyudey-evakuyuvali-gumkoridorami

Вторгнення рф в Україну: вже майже 300 тисяч людей евакуювали гумкоридорами

 • 68578 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну гуманітарними коридорами вдалося евакуювати майже 300 тисяч мирних жителів. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Цитата

"Майже 300 тисяч мирних жителів вже евакуйовано гуманітарними коридорами. За період війни український уряд запропонував понад 340 гумкоридорів. Окупанти погодили близько 300, фактично відбулося 176. Причина — регулярні порушення ворогом режиму тиші, а також — затримка й захоплення евакуаційних автобусів, гуманітарних вантажів тощо", — ідеться у повідомленні.

Деталі

Сьогодні на Донбасі гуманітарні коридори не запрацювали через інтенсивні обстріли. Відмовились окупанти відкрити їх й з Маріуполя, зокрема — з комбінату "Азовсталь": для жінок, дітей та інших цивільних осіб, — незважаючи на вчорашнє звернення української влади.

Водночас робота над відкриттям гуманітарних коридорів не припиняється. Наразі, як вже повідомила віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук, тривають переговори щодо відкриття їх на Херсонщині та Харківщині.

Нагадаємо

Сьогодні з Луганської області без гуманітарних коридорів і "режиму тиші" вдалося евакуювати понад 100 мирних жителів.

Українські Національні Новини

Суспільство