vtorgnennya-rf-v-ukrayinu-zaginulo-vzhe-12-zhurnalistiv

Вторгнення рф в Україну: загинуло вже 12 журналістів

 • 100070 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну загинуло вже 12 журналістів. Про це у Facebook повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, інформує УНН.

Деталі

"Розкривати світові правду про путінську агресію смертельно небезпечно – на війні загинуло вже 12 журналістів. Вони висвітлювали воєнні злочини РФ і стали їх жертвами. Ще 10 представників ЗМІ отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості", — написала Венедіктова.

Вона додала, що станом на сьогодні, за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, російські окупанти здійснили злочини щонайменше проти 56 представників ЗМІ. Серед них 15 громадян інших держав. Постраждали 4 громадян Великої Британії, 2 - Чехії, 2 – Данії, 2 - ОАЕ, 1 – Швейцарії, 2 - громадян США, один з яких загинув. Також загинув громадянин Ірландії та громадянка рф.

Лише вчора, 26 березня,  під час зйомок евакуації з розбомбленого Чернігова потрапив під обстріл автомобіль знімальних груп телеканалу 1+1 та турецького TRT World. Осколкове поранення дістав український воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко.

Нагадаємо

З початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну, з 24 лютого до 24 березня 2022 року, окупанти здійснили 148 злочинів проти журналістів та медіа.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП