vtorgnennya-rosiyskikh-sil-v-ukrayinu-bulo-zavidomo-splanovano-okupanti-znali-kudi-yidut-zelenskiy

Вторгнення російських сил в Україну було завідомо сплановано, окупанти знали, куди їдуть - Зеленський

 • 160144 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Вторгнення окупаційних сил Російської Федерації на територію України було заздалегідь сплановано та не було імпровізацією. Як заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, окупанти готували це вторгнення завідомо з порушенням правил війни, передає УНН.

Цитата

“Заговорили російські військові, яких взяли у полон наші захисники. Сотні полонених, серед них і пілоти літаків, які бомбили наші міста, наших мирних людей. Ми почули їхні свідчення, ми побачили документи - мапи, плани не вчорашнього дня. Це не імпровізація. Це - війна. Вони готували це вторгнення саме так - жорстоко, цинічно. Завідомо з порушенням правил війни. Тому Харків, тому Чернігів, тому Суми. Тому Маріуполь і багато інших українських міст-героїв побачили чисте зло. Так було заплановано”, - заявив Зеленський.

Деталі

Однак він додав, що попри все, Україна поводиться з полоненими в рамках Женевської конвенції.

Додамо

Українські захисники і захисниці стійко утримують визначені позиції та знищують живу силу й техніку противника. Так, за 11 днів загарбницької війни, сили противника втратили понад 11 тисяч військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Політика