vtorinniy-rinok-zamist-pervinki-ekspert-povidomiv-pro-problemi-z-vidsutnistyu-doviri-do-zabudovnikiv

Вторинний ринок замість "первинки": експерт повідомив про проблеми з відсутністю довіри до забудовників

 • 18564 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Люди переорієнтували свою увагу на ринок вторинної нерухомості, головним чином - через відсутність довіри до забудовників. Про це в коментарі УНН сказав голова правління професійної асоціації ріелторів і сертифікованих аналітиків Олександр Рубанов.

"Є така тенденція, що люди відмовляються від покупки "первинки". Це з "Київміськбудом" пов'язано, але, передусім, з "Укрбудом", все з осені минулого року, низкою інших забудовників, з менш гучними іменами. Проблема у відсутності в необхідній кількості оборотних коштів. Тобто, люди перестали нести. Це пов'язано з "Укрбудом",.. коронакриза. Головним чином, це проблеми, скажімо так, відсутності довіри до забудовників, зважаючи на ті проблеми, які існують зараз. Банк "Аркада" схожа ситуація. Люди переорієнтували свою увагу на ринок вторинної нерухомості. Ті, хто мав нагальну потребу в придбанні житла", - сказав Олександр Рубанов.

За його словами, проблему потрібно вирішувати глобально.

"Це ж не перша проблема. Згадайте "Еліта-Центр", тобто, це носить у нас вже перманентний характер. А законодавець нічого в цьому сенсі не робить - як убезпечити інвестора, вкладника, від ризиків, які існують на сьогоднішній день. Тобто, треба вирішувати проблему на законодавчому рівні. Але з огляду на те, що досить потужне лобі у Верховній Раді, у минулому скликанні було, та й в цьому, я думаю, мало ситуація змінилася, і власне в Київраді, якщо ми говоримо про Київ... Тому ніхто, окрім самих інвесторів, не зацікавлений в тому, щоб ця ситуація якось змінилася в кращий для них бік", - додав експерт.

Нагадаємо, на ринку нерухомості, зокрема, промислової та первинної, активність продажів знизилася.

Українські Національні Новини

Економіка