vtrata-pilota-tu-22-doroho-koshtuvala-rosiianam-aviaekspert

Втрата пілота Ту-22 дорого коштувала росіянам – авіаексперт

 • 27940 переглядiв

За словами авіаційного експерта Валерія Романенка, втрата пілота Ту-22 - це дорогий удар для Росії через тривалу підготовку, необхідну для пілотів винищувачів, і специфічний склад екіпажу літака, що включає двох пілотів і двох операторів.

Немає більшої складності підготовки, ніж підготовка пілота винищувача. Про це розповів авіаексперт Валерій Романенко, говорячи про знищений Ту-22 під час телемарафону "Ми - Україна", передає УНН.

Деталі

Валерій Романенко наголосив, що у цього винищувача специфічний екіпаж - двоє пілотів і ще два оператори. Заявлялось, що принаймні один пілот загинув. За словами авіаексперта, така втрата дорого коштує росіянам.

Один виліт на повну дальність цього літака - це 55 тисяч літрів керосину. Льотчик на другий клас має налітати кілька сотень годин - можна порахувати, яка вартість підготовки. Тут не так про "золотий фонд" по їхній кваліфікації, як по вартості підготовки

пояснив експерт в ефірі програми. 

Нагадаємо

У результаті операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який у ніч на 19 квітня запускав ракети по Україні. Ворожий літак вдалося збити на відстані близько 300 кілометрів від України тими самими засобами, якими раніше було уражено російський А-50.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що вперше зенітні ракетні підрозділи ЗС ЗСУ у взаємодії з розвідкою знищили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 з двома крилатими ракетами Х-22.

У росії підтвердили загибель одного з пілотів збитого бомбардувальника Ту-22М3.

"Сподіваюсь, Одесі буде легше", – Буданов про знищення російського бомбардувальника Ту22М319.04.24, 23:03 • [views_0]

Лілія Подоляк

Війна