vtrata-rosiyeyu-raketnogo-kreysera-moskva-ye-nischivnim-udarom-eksperti

Втрата ракетного крейсера “москва” є нищівним ударом для росії – експерти

 • 221724 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Втрата військово-морського флагмана ракетного крейсера “москва” є потужним ударом для російських військових, які боряться з українським опором після повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого. Таку думку висловлюють іноземні експерти, пише УНН із посиланням на CNN.

Цитата

“Лише втрата підводного човна з балістичними ракетами або “Кузнєцова” (російський авіаносний крейсер, - ред.) завдасть більш серйозного удару по моральному духу росії та репутації флоту серед російської громадськості”, — сказав Карл Шустер, капітан ВМС США у відставці та колишній директор операції в Об’єднаному розвідувальному центрі Тихоокеанського командування США.

На думку іншого експерта, професора війни та стратегії в Королівському коледжі в Лондоні Алесіо Паталано, втрата військового корабля стане “масштабним ударом” для росії.

“Кораблі працюють поза увагою громадськості, і їх діяльність рідко стає предметом новин. Але вони є великими плаваючими шматками національної території, і коли ви втрачаєте один, політичне та символічне послання, окрім військової втрати, виділяється саме через це”, - сказав він.

Як інформують аналітики, якою б не була причина пожежі, вона сильно вдаряє в серце російського флоту, а також у національну гордість країни.

Додамо

13 квітня двома ракетами "Нептун" ЗСУ влучили у російський крейсер "москва". 

Інформацію про те, що “москва” горить підтвердили і в міноборони рф. Як повідомили, корабель серйозно пошкоджено, екіпаж покинув судно.

За словами спікера Одеської ОДА, крейсер буде небоєздатним щонайменше рік.

Українські Національні Новини

Суспільство