vtrati-vid-zruynovanogo-donbasu-syagayut-120-mlrd-dolariv-na-vidnovlennya-treba-sche-21-mlrd-reznikov

Втрати від зруйнованого Донбасу сягають 120 млрд доларів, на відновлення треба ще 21 млрд – Резніков

 • 13334 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Втрати української економіки від зруйнованого Донбасу сягають 120 млрд доларів, а на мінімальне відновлення потрібен ще 21 млрд. Про це сказав віце-прем‘єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв’ю каналу N1, передає УНН.

"Для розуміння цифр, за незалежними оцінками експертів, втрати української економіки від зруйнованого Донбасу вже сьогодні мають 120 млрд доларів. На відновлення, мінімальне, потрібен 21 млрд доларів, за оцінкою Віденського економічного інституту", - сказав віце-прем’єр.

Водночас, з його слів, українська сторона має амбітну мету зробити "економічне чудо" на підконтрольних уряду територіях Донбасу.

"Моє Міністерство зараз розробляє концепцію стратегічного, економічного розвитку, мета якого – залучення інвестицій через створення територій пріоритетного розвитку. Ключова ідея полягає в тому, що не за бюджетні кошти, не за донорські кошти, і мінімально за кредитні кошти зробити відновлення Донбасу. Зробити вітринний проект вздовж 420 км лінії дотику для того щоб продемонструвати, що життя людей можливе тільки у вільній, незалежній, європейській Україні", - розповів він.

Нагадаємо, на думку Резнікова, створити новий Донбас можуть тільки інвестори.

Українські Національні Новини

Політика