vtruchannya-u-vibori-v-ssha-zelenskiy-zayaviv-scho-v-ukrayini-mayut-vidkriti-spravu

Втручання у вибори в США: Зеленський заявив, що в Україні мають відкрити справу

 • 17243 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні має бути відкрита кримінальна справа щодо можливої причетності до російського втручання у президентські вибори в США окремих українських нардепів та посадовців. Про це він сказав в інтерв’ю виданню Axios, яке виходить на американському телеканалі HBO, пише УНН з посиланням на пресслужбу ОПУ.

Цитата:

На запитання, чи стоїть питання, що члени парламенту, які сприяли російському втручанню у президентські вибори в США, будуть переслідуватися українським правосуддям, Зеленський відповів:

"Стоїть, обов’язково. І не тільки перед цими депутатами. А перед усіма. Я хочу, щоб була заведена кримінальна справа щодо цього. Я починав про це говорити, як з кабінету Порошенка був (здійснений – ред.) запис розмови з Президентом Байденом, який тоді був віце-президентом, як ця розмова була записана, ким вона була записана, кому вона була передана чи продана – цим усім займаються правоохоронні органи".

Деталі

За його словами, вже є напрацювання, і скоро будуть результати.

"Але я дуже хочу, щоб у цьому списку, як і в санкційному списку, були всі прізвища. Депутатами якої партії вони б не були. Жодна партія не повинна відповідати за ту чи іншу особу. Люди повинні відповідати за те, що вони роблять. І тому (слід – ред.) піднімати питання позбавлення мандатів, виходу з партії. Але ми повинні мати весь список – навіть тих, хто займав дуже високі посади до мого президентства. Всі, хто втручалися у вибори в Сполучених Штатах, якщо так було - повинні відповідати згідно із законодавством", - розповів Зеленський.

Варто нагадати

Сполучені Штати Америки ввели санкції стосовно деяких українців і організацій.

За версією відомства, особи і організації, що потрапили до списку санкцій, є частиною пов’язаної з Росією “мережі впливу”, яка причетна до депутата Верховної Ради Андрія Деркача. Так, до списку санкцій США щодо України увійшли, зокрема: Олександр Дубинський, Дмитро Ковальчук, Костянтин Кулик, Олександр Онищенко.

Нагадаємо, у вересні 2020 року США ввели санкції проти народного депутата Андрія Деркача за втручання у вибори.

Також УНН повідомляв, що Офіс Генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо плівок, які оприлюднив народний депутат Андрій Деркач.

Додамо, із запису нібито розмови Порошенка та Байдена від 13 травня 2016 року, яку представив нардеп Андрій Деркач, зокрема, стало відомо, що нібито п’ятий Президент України Петро Порошенко у травні 2016 року нібито похвалився віце-президенту США Джо Байдену, що підняв тарифи на комунальні послуги в країні на 100%, що на 25% більше від того, що вимагав МВФ.

Українські Національні Новини

Політика