vugilna-energetika-zalishayetsya-naybilsh-adaptovanoyu-do-popitu-spozhivacha

Вугільна енергетика залишається найбільш адаптованою до попиту споживача

 • 12903 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Сьогодні жодна генерація в Україні не маневрує так, як вугільна. За темпами рухливості її не порівняти ні з "зеленою", ні з атомною. Про це УНН повідомив голова Української асоціації відновлюваної енергетики Олександр Козакевич.

"У нас маневрені генерації це, на жаль, тільки вугільна генерація - ТЕС, гідроелектростанції та гідроакумулюючі електростанції", - розповів він.

Що стосується атомної генерації - вона є базовою, але працює з однаковим навантаженням, і може її змінювати тільки в межах 5%.

"Зелену" енергетику теж не можна називати базовою, або більш маневреною за вугільну, каже Козакевич. Вона залежить від погодних умов, її потрібно розвивати - в сукупності з іншими.

"Ніхто не застрахований від того, чи буде сонце сьогодні або подує вітер. Тому, ми ніколи не говорили, що розвиток "зеленої" енергетики - це панацея. Потрібно будувати високоманеврені потужності", - додав він.

Нагадаємо, в Україні частка "зеленої" енергетики становить 8%, атомної генерації - 56%. У травні АЕС виробили на 11% більше, ніж передбачено прогнозом, погодженого керівником "Енергоатому".

Українські Національні Новини

Економіка