vugilna-sprava-sud-vidpustiv-pid-domashniy-aresht-odnogo-z-figurantiv

Вугільна справа: суд відпустив під домашній арешт одного з фігурантів

 • 12391 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід Сергію Кузярі, який є одним з фігурантів так званої “вугільної справи" разом з нардепами Віктором Медведчуком, Петром Порошенком та ексміністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним, з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Про це журналісту УНН повідомив його адвокат Дмитро Безмаль.

Цитата:

“Суд відмовив стороні обвинувачення у продовженні строку триманні під вартою Сергію Кузярі. У залі суду його було звільнено й застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту”, — розповів адвокат.

Доповнення

8 жовтня 2021 року народному депутату від “Опозиційної платформи — За життя” Віктору Медведчуку повідомили про підозру за державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Зі слів Генпрокурора Ірини Венедіктової, у справі йдеться, зокрема, про закупівлю вугілля з ТОТ у терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР”.

12 листопада 2021 року ексміністру енергетики Володимиру Демчишину повідомили про підозру за контрабанду вугілля з тимчасово окупованих територій “Л/ДНР”.

У грудні 2021 року п’ятому президенту України, нині народному депутату Петру Порошенку було повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП