vulkan-na-rosiyskiy-kamchattsi-vtretye-za-dobu-vikinuv-khmaru-popelu

Вулкан на російській Камчатці втретє за добу викинув хмару попелу

 • 11895 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Вулкан Каримський на російській Камчатці втретє за добу викинув хмару попелу. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"За супутниковими даними групи спостереження за вулканічною активністю KVERT, увечері 14 травня 2018 року відбувся попільний викид на вулкані Каримський. Висота попільного викиду склала 3,5 тис. м", - наголошується в повідомленні прес-служби регіонального МНС.

Попільний шлейф поширився в південно-західному напрямку від вулкана, на відстань 32 км. На шляху поширення шлейфа населених пунктів немає. Вулкану присвоїли "помаранчевий" код авіаційної небезпеки. Вранці вулкан Каримський викинув попіл на висоту 3 км, а вдень - також на висоту 3,5 км.

Каримський - один з найактивніших вулканів Камчатки. Його висота становить 1 486 м над рівнем моря. Він вивергається з 1996 року з нетривалими періодами затишшя. Від Петропавловська-Камчатського вулкан розташований в 115 км.

Як повідомляв УНН, виверження вулкана Кілауеа на Гаваях призвело до знищення 26 житлових будинків, місцеві жителі змушені рятуватися від повторних викидів лави і магми. Евакуйовано 1,7 тис. осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу