vvp-rosiyi-mozhe-skorotitisya-na-12-cherez-sanktsiyi-bloomberg

ВВП росії може скоротитися на 12% через санкції - Bloomberg

 • 99587 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. росія стикається з найсерйознішим економічним спадом за майже три десятиліття, при цьому валовий внутрішній продукт, ймовірно, скоротиться на 12% цього року під тиском санкцій, запроваджених США та їхніми союзниками у зв'язку із вторгненням в Україну. Про це у понеділок пише Bloomberg, посилаючись на внутрішній прогноз міністерства фінансів рф, пише УНН.

Деталі

Агентство з посиланням на джерела повідомляє, що уряд ще не надав публічного прогнозу, а міністерство економіки прогнозує зниження на 8%.

Як зазначається, оцінка міністерства фінансів порівняла б економічні втрати рф з потрясіннями, що спостерігалися на початку 1990-х років, коли російська економіка зазнала найбільшого скорочення з часів війни.

Банк росії заявив 29 квітня, що очікує скорочення на 8-10% цього року. Міжнародний валютний фонд прогнозує падіння на рівні 8,5%, тоді як опитування економістів, проведене Bloomberg, показало очікування зниження в середньому на 10,3%.

За словами людини, знайомої з обговореннями, якщо прогноз мінфіну рф виявиться точним, це зведе нанівець приблизно десятиліття економічного зростання.

Нагадаємо

Як писав УНН, міжнародний валютний фонд прогнозує, що економіка України на тлі розв'язаної проти неї росією війни впаде на 35% цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу