vyacheslav-abroskin-z-dvoma-nezakritimi-kriminalnimi-spravami-mozhe-ocholiti-natspolitsiyu-zmi

В'ячеслав Аброськін з двома незакритими кримінальними справами може очолити Нацполіцію - ЗМІ

 • 69856 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Одним з основних кандидатів, які розглядаються в Офісі Президента і Кабміні на посаду голови Національної поліції, вважається колишній перший заступник керівника Нацполіціі і нинішній ректор Одеського державного університету внутрішніх справ В'ячеслав Аброськін, передає УНН з посиланням на Вести .

деталі

При цьому в його біографії журналісти виявили "не тільки прогалини, але і буквально чорні плями".

Так, він повністю замовчує про період свого перебування в Криму. У 2013 році він був запідозрений в кришуванні наркоторгівлі і йому запропонували написати заяву "за власним бажанням", але звільнення завадила окупація.

На неокупованої території України Аброськін почав активно позиціонувати себе в соцмережах як патріота. Ставши главою поліції Донецької області, він "кинувся воювати не з окупантами, а з волонтерами на фронті і зі своїми колегами по службі" і оточив себе співробітниками за принципом особистої відданості.

Однією з таких відданих Аброськіна стала Олена Чекан, що зробила стрімку кар'єру від помічника чергового відділу міліції в Селідовому в 2013 році до майора в карному розшуку Лиману в 2014.

"Жінки в житті Аброськіна відіграють особливу роль", - продовжують автори матеріалу. У Маріуполі він створив поліцейський ансамбль барабанщиць та такої ж з'явився в Одеському університеті відразу ж після призначення Аброськіна ректором. Ці ансамблі він використовував як своєрідні конкурсів краси, вважають автори публікації.

Також Аброськін звинувачується у вимаганні та отриманні хабара в розмірі 800 000 доларів за викуп російського кримінального авторитета Пана, затриманого в Дніпрі в 2016 році. Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу за цим фактом, і воно досі не закрита.

Ще одна справа в ГБР проти Аброськіна стосується присвоєння їм службової квартири на Печерську в Києві, яку він отримав за два тижні до свого звільнення з посади першого заступника Нацполіціі безкоштовно оформив на себе.

Згадується також автомобіль Porsche, який був вилучений як речовий доказ у справі № 29-12-03-1739 про наркоторгівлю. У 2015 році Аброськін наказав цю машину помити - і зовні, і всередині, після чого сів за кермо і поїхав на очах відділу поліції.

Автори матеріалу сподіваються на те, що "ДБР доведе до кінця хоча б дві кримінальні справи проти головного кандидата на пост глави Національної поліції України, а сам він, нарешті, розбереться питаннях своєї моралі".

Українські Національні Новини

Суспільство