vyatrovich-pidtrimav-reukrayinizatsiyu-ukrayini

В’ятрович підтримав реукраїнізацію України

 • 22859 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Голова Українського інституту Національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає, що реукраїнізація України — це захист її населення від брехні, що деформує індивідуальну та суспільну свідомість. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“Реукраїнізація України — це захист її населення від брехні, що деформує індивідуальну та суспільну свідомість. Тому українська мова — це зброя в боротьбі за правду”, — написав В’ятрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій про мовний закон: важко передбачити, як довго триватиме розгляд

Він вважає, що мова — це інструмент для опису реальності, в російській мові цю функцію втрачено. Головним призначенням “язика” навпаки стало вибудовування віртуальної реальності і її імплементація в свідомість його носіїв.

“Тому російська пропаганда найкраще працює саме російською і саме для російськомовного населення. Більшість конструктів російської пропаганди просто не перекладаються іншими мовами”, — додав він.

Він навів приклад зі словами на кшталт “каратєлі”, “ополчєнци”, які втрачають потрібні пропаганді конотації і не працюють з іншомовними аудиторіями.

“Спроби їх пояснити іноземцю такі ж марні як спроби перекласти соковитий російський мат. За межами російськомовних теренів „новини“ про розіп‘ятого хлопчика викликають здивування, сміх, огиду. А в межах — паралізуючий жах від почутого”, — додав В’ятрович.

Як повідомляв УНН, Рада почала розгляд “мовного закону”: подано понад дві тисячі поправок

Нагадаємо, Верховна Рада України почне розгляд правок до мовного закону на наступному сесійному тижні, у вівторок.

Українські Національні Новини

Політика