vyatrovich-poradiv-razumkovu-vivchiti-zakoni-schodo-pitannya-dekomunizatsiyi

В'ятрович порадив Разумкову вивчити закони щодо питання декомунізації

 • 10740 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Голова партії "Слуга народу Дмитро Разумков, який вважає, що питання декомунізації мають вирішуватись на місцевих референдумах, а не в парламенті, недостатньо глибоко знає відповідне законодавство. Про це заявив директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

"Ця заява свідчить про незнання законодавства Разумковим … У будь-якому разі, пропозиції, які озвучувались, виходили якраз з місцевих громад", - зазначив В'ятрович.

За його словами, голова пропрезидентської партії, перш ніж коментувати якісь ініціативи, мав би вивчати законодавство.
При цьому він додав, що наразі декомунізацію в цілому слід вважати "ефективною реформою", й причин для ревізії цього процесу, на його думку немає. Більше того, як запевнив В'ятрович, будь-які спроби провести ревізію закінчаться поразкою.

Ситуацію з рекомунізацією в Харкові директор ІНП наразі намагається купірувати цей процес в суді. Якщо ж юридичний метод не спрацює, на його думку, можливі навіть громадські протести.

Нагадаємо, лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков вважає, що питання декомунізації повинні вирішуватися на місцевих референдумах.

Українські Національні Новини

Політика