vyrobnyk-medychnykh-turniketiv-zvynuvachuie-natshvardiiu-u-zmovi-z-peremozhtsem-odnoho-z-tenderiv-shcho-vidomo

Виробник медичних турнікетів звинувачує Нацгвардію у змові з переможцем одного з тендерів: що відомо

 • 22394 переглядiв

Компанія "Січ Україна", виробник медичних турнікетів, звинувачує Національну гвардію у змові з переможцем тендеру на поставку турнікетів вартістю 51 мільйон гривень, стверджуючи, що умови були прописані під одного конкретного постачальника.

Компанія-виробник медичних турнікетів "Січ Україна" звинувачує Нацгвардію МВС України у змові з переможцем одного з тендерів на постачання цієї продукції. Свої претензії компанія висловила у дописі на сторінці у соцмережі, пише УНН.

Мова йде про тендер на постачання турнікетів для Військового госпіталю Нацгвардії України. Оголошена сума тендеру становила 51 мільйон гривень.

Як переконують в "Січ Україна", тендерні умови були виписані під одного постачальника. 

"Нацгвардія вчергове провела тендер лише під одного виробника турнікетів з технічними умовами: металева паличка і фіксуюча кліпса з липучкою. У цю штучно створену щілину пролазить лише один кровоспинний турнікет родом із Дніпра. CAT-Tourniquet, до прикладу, не має металевої палички, а SICH-Tourniquet чи SOF-T – кліпси з липучкою", - зазначається в дописі.

При цьому, в компанії цитують лист Командувача НГУ Олександра Півненка, згідно якого їхні турнікети відповідають усім необхідним характеристикам.

"Інформуємо також про те, на вітчизняному ринку представлено щонайменше три турнікети, які відповідають характеристикам предмета закупівлі, що визначені структурним підрозділом Головного управління НГУ до джгутів кровоспинних (турнікетів): кровоспинний джгут-турнікет Дніпро 2 генерація виробництва ВК "ПРОСТІР", Україна, кровоспинний джгут Sich виробництва ТОВ "СІЧ", Україна, джгут кровоспинний SOFTT-W виробництва США", - йдеться в документі за підписом Півненка, який цитує компанія.

В компанії заявляють, що вони зменшили стартову ціну на п’ять мільйонів гривень, а ще один учасник – на сім мільйонів. Натомість переможцем стала фірма із ціновою пропозицією в 51 мільйон гривень. Учасники, які зменшували ціну були дискваліфіковані через невідповідність товару заявленим умовам. В "Січ Україна" назвали це змовою між організаторами тендеру і постачальником.

"Ми розраховували, що буде якась здорова конкуренція, що турнікет із Дніпра буде опускатися, і ми будемо опускатися. Розуміючи потребу, ми готові були максимально знизити ціну, бо це офіційні бюджетні закупівлі, за податки людей, які сплачені на оборону країни. Але нічого не сталося. Турнікет із Дніпра не впав ні на копійку. І всі три раунди ціни в учасників не змінювалися. Знаєте як це виглядає? Як змова! 

Коли виробник "порішав питання" із зацікавленими особами і тендер на 100% зроблений під нього", - підсумували в компанії.

06.04.24, 12:11 • [views_0]