vzayemodiya-biznesu-ta-derzhavi-travneviy-plan-nadkhodzhen-do-derzhbyudzhetu-vikonaniy-mayzhe-na-100

Взаємодія бізнесу та держави: травневий план надходжень до держбюджету виконаний майже на 100%

 • 87191 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Завдяки співпраці бізнесу з державою, встановлений минулоріч план виконання державного бюджету на травень місяць цього року зроблений майже на 100%, надходження становлять 73 млрд грн. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає УНН.

Цитата

"Сумлінний бізнес у взаємодії з державою попри перешкоди продовжує фінансувати армію за рахунок податків. Встановлений ще минулого року план виконання державного бюджету на травень майже повністю виконаний. Цього вдалося досягти за рахунок патріотизму та злагодженої роботи нашого бізнесу та податківців", - повідомив він.

Попри те, що в травні не здійснювалося відшкодування ПДВ, такі результати є надзвичайними, вважає Гетманцев.

"Адже за оцінкою міністра фінансів наразі не працює 30% економіки. Отож це свідчать про те, що ділова активність в країні відновлюється попри війну", - підсумував голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

Додамо

Для підтримки Державного бюджету авансовим платежем вже сплатили податки низка компаній, серед яких Київстар — 1,1 млрд грн, Lifecell— 50 млн грн та Vodafone — 58 млн грн.

Українські Національні Новини

Економіка