vzhivannya-chipsiv-podvoyuye-rizik-peredchasnoyi-smerti

Вживання чіпсів подвоює ризик передчасної смерті

 • 50810 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Вживання чіпсів щонайменше два рази на тиждень подвоює ризик передчасної смерті. До такого висновку прийшли вчені з Національної дослідницької ради (Італія), передає УНН з посиланням на The Independent.

Дослідники стежили за споживанням картопляних чіпсів і здоров'ям у 4 тис. людей у віці від 45 до 79 років. Через 8 років 236 осіб померло. Як виявилося, у тих, хто їв багато картоплі у принципі, незалежно від способу його приготування, не було ризику передчасної смерті. Однак ті, хто їв смажену картоплю 2-3 рази в тиждень, вмирали в два рази частіше.

За словами вчених, ризик смертності підвищується при вживанні не лише куплених чіпсів, але і картопляних оладок (або дерунів), і картоплі "по-селянськи".

"Часте вживання смаженої картоплі, вочевидь, пов'язане з підвищеним ризиком смертності", - підсумували дослідники, зазначивши, що вік і стать учасників експерименту не вплинули на результат.

Нагадаємо, як писав УНН, на думку лікарів, снеки підвищують ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

Питанням шкідливості снеків для здоров'я з деяких пір почали перейматися і українські парламентарі.

Зокрема, один з депутатів ВР запропонував заборонити продаж снеків дітям, які не досягли 16-річного віку.

При цьому, згідно з даними рітейл-аудиту Nielsen, українці споживають все більше снеків, що, на думку лікарів, згубно позначається на здоров'ї.

Як писав УНН, кілька місяців тому за обман покупців (шляхом розміщення на етикетках помилкових даних про товар) була оштрафована снековая компанія ТОВ "Снек Експорт". Зазначена фірма належить батькові нардепа від Радикальної партії Сергія Рибалки - Віктору Рибалці.

АМКУ зобов'язав компанію виплатити штраф обсягом 68 тис. грн.

Українські Національні Новини

Економіка