wechat-vidaliv-lgbt-akaunti-kitayskikh-universitetiv-v-ramkakh-novikh-represiy

WeChat видалив ЛГБТ-акаунти китайських університетів в рамках нових репресій

 • 15769 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. WeChat видалив більше десятка акаунтів ЛГБТ, якими керують студенти університетів Китаю, що викликало побоювання, що безпечні простори для сексуальних і гендерних меншин будуть скорочуватися ще більше. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Деталі

У вівторок в соціальних мережах прихильники прав ЛГБТ висловили протест проти раптового закриття аккаунтів компанією, що належить Tencent. Віддаленими акаунтами управляли студенти університетів Китаю, включаючи найпрестижніші установи, такі як Пекінський університет та Університет Цінхуа в Пекіні, а також Університет Фудань в Шанхаї.

Деякі з віддалених ЛГБТ-груп були зареєстровані як студентські клуби в своїх університетах, а інші діяли неофіційно. Більшість з них існували роками, пропонуючи студентам почуття спільності і таку необхідну підтримку, з публікаціями від книг на тему ЛГБТ і рекомендацій фільмів для психологічної допомоги.

Блокування акаунтів WeChat викликало обурення в китайських соціальних мережах.

Контекст

Китай декриміналізував гомосексуалізм в 1997 році і виключив його з офіційного списку психічних розладів у 2001 році. Але одностатеві шлюби в країні як і раніше є незаконними, і люди, що відносяться до ЛГБТ, продовжують стикатися з дискримінацією як в особистій, так і в професійній сферах. Активісти побоюються, що Комуністична партія може і далі обмежувати безпечні місця для сексуальних меншин в країні.

У серпні минулого року Shanghai Pride, найтриваліше і єдине щорічне свято сексуальних меншин в Китаї, раптово оголосило про своє закриття після того, як зіткнулося зі зростаючим тиском з боку місцевої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден скасував укази Трампа про заборону TikTok і WeChat

Українські Національні Новини

Новини Світу