wp-rosiia-zakupyla-v-iranu-balistychni-rakety-ta-systemy-zakhystu-vid-droniv

WP: росія закупила в Ірану балістичні ракети та системи захисту від дронів

 • 17312 переглядiв

росія та Іран активно поглиблюють співпрацю у військовій сфері. Зокрема Тегеран погодився передати рф балістичні ракети, а москва закупила іранські системи захисту від безпілотників. Також країни співпрацюють над розробкою нових типів безпілотних літальних апаратів.

У рамках розширення співпраці москви з Тегераном, росія готує нові поставки зброї до Ірану в обмін на балістичні ракети та безпілотники. Про це з посиланням на джерела пише The Washington Post, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що москва також отримує користь від співпраці з Іраном. Так, на додаток до тисяч безпілотників, закуплених в Ірані, наприкінці минулого року росія погодилася придбати додаткові товари військового призначення на суму близько 2 мільярдів доларів, зокрема системи захисту від безпілотників, які стали пріоритетом для російських генералів в Україні.

Іран окремо погодився продати росії ракети класу "земля-земля" для використання в Україні, і, згідно з новою оцінкою розвідки, очікується, що незабаром розпочне передачу зброї  

- пише The Washington Post.

Джерела видання кажуть, що шпигунські служби поки не знайшли доказів того, що ракети були доставлені.

У ГУР заявили, що існує загроза поставок балістичних ракет рф з Ірану17.01.24, 17:00 • [views_0]

Доповнення

Також нещодавно Москва і Тегеран почали співпрацювати над новими видами безпілотних літальних апаратів. Про це свідчить низка документів, які були викрадені з іранського сервера. 

Зокрема, кілька документів описують поїздку делегації російських інженерів до Ірану у квітні 2023 року для перегляду демонстрації нового безпілотника з реактивним двигуном, а також лінійки БПЛА, які призначених для перехоплення ворожих безпілотників.

Спільне виробництво безпілотників дає істотні переваги для Ірану, зокрема можливість оцінити їхню ефективність на українських полях бойових дій  

- підсумовує видання. 

Нагадаємо

В лютому видання Reuters агентство з посиланням на низку джерел в Ірані повідомило, що Тегеран передав росії сотні балістичних ракет з дальністю польоту до 700 км.