wp-ukraina-strimko-vyrobliaie-boieprypasy

WP: Україна стрімко виробляє боєприпаси

 • 114412 переглядiв

Українська зброярська промисловість швидко виробляє боєприпаси, військову техніку, ракети та інші товари, необхідні для ведення бойових дій, і очікується, що виробництво збільшиться в шість разів у 2023 році.

Україна практично не виробляла зброї до того, як Росія розпочала війну в лютому 2022 року. Але місцева збройна промисловість зараз процвітає. Про це пише The Washington Post, передає УНН.

Деталі

Заводи виробляють снаряди, міномети, військові машини, ракети та інші предмети, важливі для військових зусиль. У 2023 році виробництво зросло втричі, цього року очікується збільшення в шість разів, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в січні.

Місцевого виробництва недостатньо, щоб компенсувати втрату міжнародної підтримки, особливо зброї зі Сполучених Штатів. Але оскільки пакет допомоги в розмірі 60 мільярдів доларів США зупинився в Конгресі, вітчизняне виробництво є критичним, ніж будь-коли

йдеться у повідомленні.

Деякі важливі предмети, таких як безпілотники, які змінили спосіб ведення війни, Україна вже виробляє 90 відсотків того, що їй потрібно, заявив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації, на конференції минулого місяця.

Українські оборонні компанії також намагаються задовольнити найбільшу потребу військових, створюючи власні 155-міліметрові снаряди за стандартом НАТО, необхідні для артилерійських систем, які постачають західні сторони України.

Прем'єр Баварії Зедер про постачання Taurus в Україну: Ця зброя має бути використана06.03.24, 11:54 • [views_0]