ya-buv-na-navchannyakh-v-ispaniyi-yak-merezhi-vidreaguvali-na-zatrimannya-shariya

"Я був на навчаннях в Іспанії": як мережі відреагували на затримання Шарія

 • 484816 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Соціальні мережі відреагували на затримання проросійського блогера Анатолія Шарія в Іспанії не менш гучно, ніж на затримання Віктора Медведчука - мережу за лічені хвилини заполонили меми. Один із них - "Я був на навчаннях в Іспанії" - відсилка до затриманих російських окупантів, які виправдовують свою появу в Україні "ученіямі". Усе найцікавіше для вас зібрав УНН.

Контекст

Вчора, 4 травня в Іспанії був затриманий проросійський блогер Анатолій Шарій. Служба безпеки України висунула йому підозру у держзраді ще минулого року. Також Шарію інкримінують "порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками".

Слідчі СБУ вважають, що риторика, інтервʼю та виступи Анатолія Шарія напряму вказуюють на його проросійську позицію, а також підривну діяльність щодо української державності.

Пізніше стало відомо, що прокремлівського журналіста Анатолія Шарія, якого підозрюють у державній зраді, іспанський суд відпустив під підписку про невиїзд.

Українські Національні Новини

Суспільство