ya-ne-khochu-bilshe-vidpravlyati-lyudey-za-kordon-stepanov-pro-transplantatsiynu-nezalezhnist-ukrayini

Я не хочу більше відправляти людей за кордон: Степанов про трансплантаційну незалежність України

 • 16284 переглядiв

КИЇВ. 20 березня. УНН. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов у ефірі “Свободи слова Савіка Шустера” розповів про те, яким чином в Україні зараз вибудовується трансплантаційна незалежність, яка дозволить рятувати людські життя без потреби виїзду на лікування за кордон. Про це повідомляє УНН.

Цитата:

"Трансплантація – це порятунок життя. Саме тому в нас і зроблено те, про що ми говорили: презумпція незгоди. Коли ми почали цю тему (я нею почав займатися на другий день після того, як прийшов на посаду), ми розуміли, що для того, щоб втілити в життя той закон, який був прийнятий – нам треба зробити дуже багато. Ми тільки нормативних актів прийняли близько тридцяти. Ми поставили собі за мету, щоб за три роки у нас була трансплантаційна незалежність. Я не хочу більше відправляти людей за кордон", - зазначив Степанов.

Деталі

Окремо міністр розповів про створення необхідного аеродинамічного простору з залучення в екстреній медичній допомозі в складних умовах авіації.

"По два роки люди знаходяться в Індії і їм не можуть зробити трансплантацію, вони знаходяться там просто в жахливих умовах. Для мене це просто магістральна тема. І коли ми почали створення аеромедичного простору – це була така відразу шалена підтримка, що нам це важливо, бо окрім трансплантації ця авіація буде задіяна в наданні екстреної медичної допомоги, коли людину з якимось травмами треба доставити з якоїсь гірської місцевості в лікарню", - розповів він.

Що було раніше

Урядом цього тижня було підтримано створення Єдиного аеромедичного простору, що передбачає введення системи аеромедичної евакуації та авіаційне транспортування анатомічних матеріалів реципієнтів. 

Доповнення

Нагадаємо, 17 березня вертоліт рятувальників транспортував із Запоріжжя пацієнта після пересадки донорського серця

Українські Національні Новини

Політика