ya-ne-khvilyuyusya-ya-big-noviy-rechnik-zelenskogo-rozpochav-sviy-pershiy-brifing-iz-zapiznennyam

“Я не хвилююся, я біг”: новий речник Зеленського розпочав свій перший брифінг із запізненням

 • 16502 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Перший брифінг нового прессекретаря президента України Володимира Зеленського розпочався майже на пів години пізніше. Його початок анонсували на 18:00, а до журналістів Сергій Никифоров вийшов о 18:22, пише УНН.

Цитата

"Хух, треба віддишатися, бо біг, бо біг. Я не нервуюся, але я біг", - сказав Сергій Нікіфоров як тільки підійшов до мікрофону.

Додамо

Новий речник Зеленського пояснив, що причиною його затримки стала розмова заступниці Держсекретаря США Вікторії Нуланд та керівника офісу президента Андрія Єрмака.

Також він зауважив, що може повідомити лише теми розмови, "оскільки вона ще триває". За його словами, йшлося про ситуацію у Білорусі, безпекові питання у контексі навчань "Захід 2021", а також Україну.

Що відомо про нового речника президента?

Сергій Никифоров працював ведучим новин на одному з українських телеканалів. З жовтня 2020 року він вів ранкове шоу Ранок чемпіонів разом із Талою Калатай.

Крім того, Никифоров тривалий час працював на каналі Euronews, зокрема, у його штабі в Ліоні. В інтерв'ю, опублікованому у грудні 2020 року Никифоров розповідав, що під час роботи на Euronews багато спілкувався із представниками різних країн, знання контексту, за його словами, допомагало йому краще розбиратися у місцевих новинах.

У 2007−2011 роках Никифоров був кореспондентом телеканалу Перший національний.

До цього він рік працював кореспондентом міського криворізького телеканалу Рудана.

Крім того, у 2006 році він був кореспондентом інформаційного каналу 24, а у 2005 — каналу К1.

Сергій Никифоров закінчив факультет журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.
Судячи зі сторінки Сергія Никифорова в Instagram, у нього є двоє дітей.

Його попередниця, Юлія Мендель обіймала посаду прессекретаря Зеленського з червня 2019 року. 30 квітня 2021 року стало відомо, що вона звільняється.

Українські Національні Новини

Політика