yaderni-viprobuvannya-u-pivnichniy-koreyi-viklichut-shirokomasshtabnu-reaktsiyu-viyskovi

Ядерні випробування у Північній Кореї викличуть широкомасштабну реакцію - військові

 • 269520 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Ядерне випробування, проведене Північною Кореєю, "змінить правила гри" в регіоні і спровокує реакцію США, що охоплює "безліч інструментів національної влади", заявили офіційні особи Індо-Тихоокеанського командування США в Гонолулу. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Деталі

Північна Корея, яка здійснила на цьому тижні чотири запуски балістичних ракет, схоже, готується до ядерних випробувань, які, ймовірно, відбудуться за один-два тижні після з'їзду Комуністичної партії Китаю, який розпочнеться 16 жовтня, повідомив журналістам чиновник, який побажав залишитися неназваним.

Аналіз чиновника перегукується з аналізом розвідувальних служб Південної Кореї, які вважають, що перевірка, ймовірно, відбудеться між 16 жовтня та проміжними виборами у США 7 листопада.

Визнаючи, що зв'язок між недавніми пусками та можливим ядерним випробуванням не встановлений, глава американського флоту в регіоні адмірал Сем Папаро заявив, що будь-яке таке випробування буде «предметом серйозної стурбованості» і викличе широку реакцію США.

"Ця відповідь буде першою після тісних консультацій з нашим союзником за договором, Південною Кореєю, і, ймовірно, відповідатиме нашій доктрині інтегрованого стримування - вона охоплюватиме кілька інструментів національної сили", - сказав він.

Генерал Кеннет Уїлсбах, командувач ВПС США в Тихому океані, сказав, що володіння Північною Кореєю такою зброєю викликає особливу тривогу, тому що, на відміну від інших держав, Пхеньян не вважає ядерну зброю засобом стримування - зберігає, але ніколи не використовує.

Додамо

Північна Корея у вересні прийняла резолюцію проголосивши себе «незворотною» ядерною державою.

З 2006 року Пхеньян провів шість ядерних випробувань, останнє і найпотужніше - у 2017 році.

Супутникові знімки, зроблені останніми місяцями, показують ознаки активності в тунелі на ядерному полігоні Пунгері.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    КНДР запустила балістичні ракети вчетверте за тиждень

     • 99333 переглядiв