yak-bez-travm-povernutsya-do-trenuvan-pislya-karantinu-absolyutna-chempionka-svitu-z-pauerliftingu-dala-poradi

Як без травм повернуться до тренувань після карантину: абсолютна чемпіонка світу з пауерліфтингу дала поради

 • 22822 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Для тих, хто ці два місяці не займався спортом, важливо починати тренування з ослабленням навантаження на 50%. Також важливо не забувати про питний балансі і правильне харчування. Про це в коментарі кореспонденту УНН розповіла тренер, абсолютна чемпіонка світу з пауерліфтингу Анна Куркуріна.

За її словами, під час карантину люди розділилися на два табори.

"Одні вирішили залишитися вдома і сказали собі: "Нічого не відбудеться страшного за два місяці" і, природно, втратили свою фізичну форму, багато набрали вагу. І є інша частина людей, які продовжували займатися. Вони або знали, як тренуватися і була можливість, або займалися онлайн", - розповідає вона.

За словами Куркуріної, у другій категорії людей не повинно виникнути проблем після поверненням до тренувань, а ось першій категорії необхідно бути акуратніше.

"Два місяці без занять - це великий термін для того, щоб організм втратив колишні навички. Тому, є велика ймовірність травмувати зв'язковий апарат і серцево-судинну систему. Так, через два місяці або навіть місяць, я б рекомендувала починати, все-таки, з ослаблення навантаження на 50% від того, яким закінчили", - додає тренер.

Вона акцентує увагу на тому, що для того, щоб бути здоровим необхідно виконувати фізичні навантаження.

"Для того, щоб бути здоровим, необхідно рухатися, це не обов'язково повинен бути фітнес або тренажерний зал, важливо мати будь-які фізичні навантаження, це може бути все, що завгодно: плавання, бадмінтон", - зазначає Куркуріна.

Крім фізичних навантажень важливо правильно харчуватися і пити воду.

"Деякі тренери кажуть, що гарне і здорове тіло залежить на 50% від тренувань і на 50% від харчування. Я вважаю, що тренування можуть приносити користі на 20-30%, але, в основному, все залежить від питного балансу і споживання їжі. Щоб бути здоровими, я прошу використовувати два правила: пити воду і дрібно харчуватися. Потрібно їсти дрібно і небагато, пити воду необхідно в залежності від власної ваги. Але пити її потрібно з розумом, протягом дня, а не відразу півлітра", - радить вона.

Абсолютна чемпіонка світу з пауерліфтингу додає, що скоро літо і на відпочинку важливо їсти менше, ніж у повсякденному житті, щоб не набрати зайву вагу.

"Багато людей скоро поїдуть на відпочинок. Дуже часто чую скарги, що під час відпочинку набирають зайву вагу, щоб цього не відбувалося важливо їсти менше, ніж зазвичай, тому що організм на відпочинку витрачає менше калорій", - підсумовує вона.

Як раніше повідомляв УНН, стан нашого здоров'я і самопочуття багато в чому залежать від харчування і фізичної активності. Щоб не мати проблем зі здоров'ям навесні і на карантині треба харчуватися збалансовано і щодня робити фізичні вправи.

Українські Національні Новини

Суспільство