yak-podati-zapit-na-medichnu-evakuatsiyu-do-zakordonnikh-klinik-vidpovid-moz

Як українцям подати заявку на лікування за кордоном: відповідь МОЗ

 • 1265605 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Кожен громадянин України, який потребує медичної евакуації, може подати відповідний запит до закордонних медичних установ. Про це в Telegram повідомило Міністерство охорони здоров’я, інформує УНН.

Цитата

"До закордонних клінік транспортують насамперед дітей та дорослих зі складними мінно-вибуховими пораненнями та опіковими травмами, дітей з онкологічною патологією, а також людей із захворюваннями, які потребують комплексного спеціалізованого лікування", – ідеться у повідомленні.

Як подати запит

• Через сімейного лікаря

Сімейний чи лікар-куратор стаціонару ухвалює рішення про необхідність направлення пацієнта на лікування за кордон та інформує про це обласного координатора з медичної евакуації. Обласний координатор опрацьовує запит та передає його команді медичної евакуації в Міністерство охорони здоров’я.

МОЗ верифікує дані, інформує пацієнта про маршрут медичної евакуації, за згоди пацієнта надсилає відповідний запит до системи екстреного реагування Єврокомісії та чекає пропозиції від лікарень з країн-членів Європейського Союзу, куди можуть перенаправити пацієнта.

Якщо медичний заклад у країнах-партнерах знайдено, погоджують питання щодо транспортування пацієнта.

• Через онлайн-форму

Для цього на сайті МОЗ в розділі "Громадянам" необхідно заповнити відповідну заявку. Далі МОЗ верифікує всі дані та перевіряє інформацію, після чого людині дають зворотний зв'язок.

Підготовка пацієнта триває від 3-4 днів до 2 тижнів.

Нагадаємо

Міністерство охорони здоров'я та Єврокомісія евакуювали на лікування до Франції, Фінляндії, Данії, Нідерландів та Німеччини 38 постраждалих українців.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном