yak-tam-u-khokhliv-pristayko-prokomentuvav-situatsiyu-z-impichmentom-trampa-u-ssha

"Як там у хохлів": Пристайко прокоментував ситуацію з імпічментом Трампа у США

 • 9598 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. На тлі ситуації, що склалась наразі у США на тлі розслідування щодо імпічмента президента Дональда Трампа, здається, що більш цікавої теми, аніж Україна, у США не існує. Про це під час брифінгу у Києві заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає кореспондент УНН.

"Я сподіваюсь, не всі партнери України задіяні в імпічменті (Трампа - ред.). Щонайменше, ми рахуємо мінімум 800 тис. українців, які живуть в США. Сподіваюсь, що не всі 800 тис., а це все наші натуральні партнери, не всі вони задіяні в імпічменті. Хоча я згоден, читаючи стрічку і дивлячись американські ЗМІ, здається, що більш цікавої теми, аніж Україна, у США взагалі не існує. До цього ми постійно турбувались... ви знаєте, є такий мем "як там у хохлів" - тобто те що відбувається кожен день, про що вони говорять - це те що відбувається в Україні. Це те що складає найбільш цікавий момент у їх спілкуванні. Можна було б задовольнитися, що в цих двох державах без України не проходить жодного дня", - сказав міністр.

Водночас з його слів, насправді Україна хотіла б "зайнятись тим, що нам треба зайнятись домом, треба реформувати державу, щоб нашим громадянам жилось безпечно і комфортно".

"На превеликий жаль, ми не можемо це зробити самі, нам потрібна підтримка наших партнерів. Те, чим завжди пишалась Україна - це підтримка з обох боків у Конгресі. Цю підтримку хотілось би зберегти, і повірте - останнє, що нам треба зараз, коли ми маємо за допомогою Німецьких і Французських колег розібратись з війною на Сході, нам точно не потрібно починати бути залученими до будь-якої проблеми на іншій частині світу", - додав Пристайко.

Нагадаємо, заступник держсекретаря США розповів, що рішення про замороження допомоги Україні надійшло від Трампа.

Українські Національні Новини

Політика